По направената нарачка, ќе добиете меил за потврда на успешноста на нарачката. Доколку нарачката е направена од понеделник до четврток по 16ч истата ке биде испратена во следниот ден, доколку нарачката биде направена во петок после 16ч или во текот на викендот, Вашата нарачка ќе биде испратена во првиот работен ден.

Плаќањато на нарачката може да се изврши само дирекно во моментот на преземање на истата.Односно на лице место при подигањето.

Курирската служба по која се испраќаат нарачките (БРЗА ПРАТКА) врши достава до Вашата адреса од понеделник до сабота .За таа цел потребно е лицето да биде присутно на адресата посочена за достава. Пред извршување на доставата доставувачот ке ви се јави за извршување на истата.Вообичаен рок за испорака е 1-3 работни дена.Цената на доставата за територија на цела Република С. Македонија изнесува 100 денари до база што значи дека самите ке бидете обврзани да си ја подигнете нарачката, 130 денари доколку сакате доставата да биде извршена до адресата која ке ни ја наведете.Достава до подалечните села не се извршува.

Трошокот на испорака го плаќа самиот купувач.Со сметка од 2500 денари доставата е бесплатна.Доколку нарачката биде вратена од курирската служба поради неуспешен обид за достава на пратката, истата се враќа назад со што добивате ЗАБРАНА за било каква порачка во иднина од нашата продавница. Доколку е потребна замена на производот, трошокот за враќање и преземање на новиот производ го презема самиот купувач. Марабелла ја презема обврската за подмирување на трошокот само доколку испорача несоодветен производ во однос на боја или модел.